BEREKET RULO SAN.TİC.A.S. - Boya Rulosu , Boya Fırçası , Kestirme Fırça Üretimi İmalatçısı

info@bereketrulo.com Whatsapp +905309314037

+905321709252 +905323546203

Duvara Göre Boya Rulosu Nasıl Seçilir?

Ana Sayfa » Blog » Duvara Göre Boya Rulosu Nasıl Seçilir?

Duvara Uygun Rulo Seçimi

Yaz mevsiminin yaklaşması ile kişiler ev temizliği ve bakımı konusunda araştırma yapmaya başladı. Bu alanda en önemli seçimi boya ve badana içerik oluşturuyor. Boya ve badana işlerinde düzenli çalışmalar yapmak, işin kaliteli olmasını sağlıyor. Evlerdeki bu işlemleri yapmak için kaliteli bir boya badana ustası tercih etmek gerekiyor. Ancak bu işi kendisi yapmak isteyenler için de bir takım formüller bulunuyor. Öncelikli olarak kaliteli bir boya seçmek ve bu boyaya uygun olan boya fırçası tercih etmek gerekiyor. Boya fırçaları yapılacak olan alanın büyüklüğüne göre boya fırçaları ebatlandırılabiliyor. Minyatür alanlarda kullanılacak olan boya fırçasının da minyatür boyutlarda olması gerekiyor.

Duvara Göre Boya Fırçası Nasıl Seçilir?

Boya işlerinde duvarların deforme olup olmaması, boya rulosu seçimini etkiliyor. Aynı zamanda duvarın rengi ve özelliğine uygun olan boya fırçası seçmek rengin duvarla bütünleşmesini sağlıyor. Düz duvara uygun olan fırçalar arasında rulo  ve klasik boya fırçaları bulunuyor. Yüksek yerleri boyamak için ise saplı rulo boya fırçaları kullanılıyor. Alanın boyutu fırça seçiminde önem taşıyor.

İyi Bir Boya Rulosu Nasıl Olur?

Boya ve badana işlerinde profesyonel çalışma yapan firmaların her işlem için farklı malzemeleri bulunur. Bu işlemlerde kullanılan malzemelerdeki kalite işin de kalitesini belirler. Boya fırçaları işi kaliteli hale getirirken, seçimleri de büyük önem taşır. Tüy ve kıl bırakmaması, duvarlarda ve tavanlarda dalgalı bir görünüm oluşturmaması fırçanın kaliteli olduğunu gösterir. Fırçanın temiz kullanılması, hemen boyanın fırça ucunda donmaması ve boyayı akıtmaması da önem taşıyan diğer detaylardır.

Duvar Boya Fırçasında Aranan En Temel Özellik Nedir?

Boya yaparken boyanacak olan yüzey genişliğine uygun duvar boya fırçası seçilmelidir. Bu nedenle geniş bir yüzey için boya fırçası gerektiğinde geniş bir fırça, dar bir yüzey için boya fırçası gerektiğinde küçük bir fırça tercih etmek yeterli oluyor. Rulo fırçalar her zaman için daha güzel ve boyayı ziyan etmeden kullanılan fırçaları oluşturuyor. Bu nedenle bu fırçaları kullanmak özellikle tecrübeli boya ustaları için tercih sebebi oluyor.

 

  • Ürünler

  • Sepet

  • 01.01.2023 Online Mağaza Günceldir

    Siparişinizi online olarak verebilirsiniz.